12 Steden Den Haag

 

12 Steden 13 Ongelukken aflevering Den Haag - Come Back

Met o.a.: Moniek Kramer, Rik Hoogendoorn, Terry Osei en Bo Polak

Genre: Drama

Lengte: 24 minuten

Materiaal: Betacam SP

Opdrachtgever: VARA

Producent: IDTV Film en Video Productions

Regisseur: Roel Reine

Scenario: Wilbert Smit

Kijkcijfers: kdh. 10, 1,4 miljoen. wrd. 7.2

Korte inhoud: Den Haag, de Schilderswijk. Na ruim twee jaar komt Johan (35) weer bij Corrie (31) op bezoek. Zij vormden vroeger het lokaal beroemde smartlappen duo 'The Blue Painters'. Twee jaar geleden stonden ze op het punt landelijk door te breken. Omdat Johan er toen met een andere vrouw vandoor ging viel het duo uit elkaar. Corrie trouwde met een ander. Ondertussen is ze weer gescheiden. Na enig aandringen weet Johan Corrie te overtuigen nog eenmaal bij elkaar te komen om op te treden tijdens een groot buurtfeest. 

 

Tijdens dit zelfde buurtfeest wordt er een straatvoetbal competitie georganiseerd voor de schooljeugd. Iedereen is druk bezig teams samen te stellen. Brian (9) mag helaas niet mee doen omdat hij witte in plaats van zwarte sportschoenen heeft. Z'n vriendje Jim heeft wel zwarte sportschoenen, maar die mag Brian niet lenen. Jim heeft ze tenslotte zelf hard nodig. 

 

Johan komt nu regelmatig bij Corrie langs om te repeteren. Vreemd genoeg is het kind van Corrie dan telkens bij haar ex. Op de dag 

van het optreden heeft Johan een toevallige ontmoeting met deze ex. Hierdoor komt hij er achter wie de werkelijke vader van het kind is. 

 

Na enige tweestrijd besluit Brian de zwarte sportschoenen van z'n vriendje ongevraagd te 'lenen'. Na het winnen van het toernooi gaat hij schuldbewust op zoek naar Jim. Toevallig heeft hij net zijn waardevolle bezit 'teruggevonden'. 

 

Johan en Corrie rijden gehaast naar de plek van het optreden. Tijdens de rit geeft Corrie toe dat ze verzwegen heeft dat Johan de vader van het kind is. Zowel Corrie als de gehaaste Brian hebben andere dingen aan hun hoofd. Zonder te kijken steekt Brian de straat over en wordt aangereden door de te laat reagerende Corrie. Gelukkig valt de schade erg mee. De vriendschap tussen Brian en Jim is gered en Corrie heeft haar Johan weer terug.