AzG-cursus HF NGT

 

HF Radio Communication Codan NGT

Genre: Interactieve cursus

Opdrachtgever: Artsen zonder Grenzen Nederland, Field Support Unit

Producent: Wilbert Smit Script & Mediaproducties

Productie, samenstelling en tekst: Wilbert Smit

Software Design: deNes, Amsterdam

Animaties: Trifid Media Creations, Eindhoven

Grafisch ontwerp: Studio C-kwadraat, Amsterdam

 

Doelgroep: Artsen en logistiek medewerkers die binnenkort voor het eerst worden uitgezonden; naslag voor medewerkers in het veld en basisopleiding voor lokale medewerkers.

Doel: De doelgroep virtueel wegwijs maken in het gebruik van hoog frequente radiocommunicatie-apparatuur, op een dusdanig levensechte wijze dat zij met dit belangrijke technische hulpmiddel zonder problemen in de werkelijkheid kunnen omgaan. In tweede instantie dient het als naslagwerk bij het oplossen van technische problemen in het veld. Dit programma is de opvolger van de eerste interactieve AzG cursus over HF radio: CODAN 9360. 

 

Opzet: Net als de CODAN 9360 is ook de NGT virtueel nagebouwd. Deze CD-ROM radio functioneert zowel in beeld als geluid vrijwel gelijk aan de werkelijke radio. Hierdoor is het mogelijk de bediening van de radio te leren zonder over de radio zelf te beschikken.

Begonnen wordt met een theoretisch gedeelte over de werking van hoog frequente radio communicatie. Hierna wordt omliggende apparatuur behandeld, zoals power supply en antennes, waarna de bediening van de radio zelf volgt. Afgesloten wordt met Frequent Asked Questions en mutiple choice zelftesten.
De cursist wordt tijdens de lessen zoveel mogelijk betrokken door hem of haar zelf de bediening van de radio te laten uitvoeren. Door middel van actieve woorden in de lesteksten, kunnen de gebruikers achterliggende informatie opvragen, voor het oplossen van meer ingewikkelde problemen.
Door middel van korte samenvattingen is de cursus uitstekend te gebruiken als naslagwerk.