FEITELIJKmaar nietOBJECTIEF

 

FEITELIJK maar niet OBJECTIEF 

fotojournalist Piet den Blanken 

Op de SchinkelDuo Facebookpagina en op de FB-kolom onderaan (mobiel) of rechts (PC)  zullen de voorstellingen van FEITELIJK maar niet OBJECTIEF bekend gemaakt worden. Op dit moment wordt de film ingeschreven bij diverse nationale en internationale filmfestivals en vertoners. Verdere details volgen als er meer bekend is.

Iedereen die mogelijkheden ziet om deze film te (laten) vertonen, kan contact opnemen met wilbert@schinkelduo.nl

Zie rechts of onder de trailer van 3 minuten.

 

Genre: documentair portret

Lengte: 41 minuten

Opdrachtgever: Eigen productie

Producent: Wilbert Smit voor SchinkelDuo Producties, Amsterdam

Gebruik: vertoning in filmhuizen, festivals, locale en landelijke tv, tentoonstellingen, culturele centra, onderwijs en internet.

Doelgroep: Iedereen die geïnteresseerd is in fotografie en journalistiek.

Korte omschrijving: 

“Feitelijk maar niet objectief, objectieve journalistiek bestaat niet’’, dat is de opvatting van fotojournalist Piet den Blanken over zijn werk. In dit 41 minuten durende documentaire portret van hem zie je hoe hij in de jaren ’70 in het vak gerold is en hoe hij zich in de loop van de tijd ontwikkeld heeft tot de fotojournalist die hij nu is. 

Het is ook een portret van een betrokken mens die al jaren de hele wereld afreist om juist daar deze strijd voor vrijheid en onafhankelijkheid te fotograferen waar het wereldnieuws nogal eens afwezig is.  

 

PIET DEN BLANKEN OVERLEDEN (1951-2022)

Tijdens een nieuwe fotoreportage in Midden-Amerika in maart-april 2022 is Piet overvallen door een plotselinge ernstige longontsteking. Na een opeenstapeling van complicaties is Piet na 3 weken in een ziekenhuis in Guatemala overleden.