Pincoffs

De Terugkeer van Pincoffs

 

De Terugkeer van Pincoffs

Deze titelbalk is de oorzaak van dit gat

Met o.a.: Iris Robles, Coen van Vlijmen, Luc Lutz, Peter Lusse, Don van Dijke en Jules Deelder

 

Genre: Drama
Lengte: 35 minuten

Materiaal: 16 mm, kleur

 

Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam
Producent: Belbo Film Productions

Regisseur: Bauke Kappers

Scenario: Wilbert Smit

 

Doelgroep: Jongeren tussen 12 en 16 jaar

Doel: De geschiedenis van Rotterdam onder de aandacht brengen van deze doelgroep, in het kader van het 650-jarig bestaan van de stad. 

 

Korte inhoud: De havens van Zuid, waarmee Rotterdam groot is geworden, zijn buiten gebruik geraakt vanwege gebrek aan ruimte en diepte. Het gebied is nu omgevormd tot een dicht bevolkte woonwijk. De havens werden eind 19e eeuw gerealiseerd door miljonair Pincoffs. Omdat het megaproject ver over de begroting ging, heeft de heer Pincoffs destijds valse kredieten opgenomen, waarna enkele banken in Rotterdam failliet gingen.

 

Om justitie te ontlopen vluchtte Pincoffs naar New York om daar in grote armoede te sterven. Achterkleinzoon 

Pincoffs keert terug naar Rotterdam om de naam van z'n betovergrootvader in ere te herstellen. Met behulp van de lokale maffia (Jules Deelder) wil hij een bom uit de Tweede Wereldoorlog zogenaamd per ongeluk laten ontploffen, zodat er in deze woonwijk ruimte wordt gemaakt voor uitbreiding van de havens van Zuid. Hiermee denkt hij het levenswerk van z'n betovergrootvader in volle glorie te herstellen.

 

Niet zonder gevaar voor eigen veiligheid ontdekken Marco en Cindy (14) deze snode plannen en weten deze op het laatste moment te verijdelen.