Gezondheidszorg

 

Gezondheidszorg in Nederland, deel I en deel II

Genre: Gedramatiseerde voorlichtingsfilm

Lengte: 2 delen, samen 34 minuten

Materiaal: Betacam SP

Opdrachtgever: Ministerie van WVC

Producent: SSE Film- en Videoproducties, Utrecht

Regisseur: Mary Hehuat

Scenario: Wilbert Smit

Doelgroep: Erkende asielzoekers

Korte inhoud deel I: Uitleg over de werking van de eerstelijns gezondheidszorg in Nederland: Een erkende asielzoeker uit Lelystad reist per bus en trein door Nederland naar het asielzoekerscentrum van Alkmaar. Hij gaat op bezoek bij een zeer goede vriend uit zijn vaderland, die net veilig en wel in Nederland is aangekomen.

 

Kleine voorvallen onderweg doen hem denken aan zijn ervaringen met de eerstelijns gezondheidszorg. Op deze manier bereidt hij zich voor op de ontmoeting met z'n vriend. Hij wil hem en zijn vrouw graag vertellen hoe de gezondheidszorg in Nederland in z'n werk gaat, omdat hij weet dat zij een jong kind hebben die last heeft van een chronische ziekte. 

Korte inhoud deel II: Kraam-, baby- en peuterzorg: Enige jaren later. Dezelfde hoofdpersoon uit deel I bezoekt met zwangere vriendin het zelfde echtpaar uit Alkmaar, in de pas verworven nieuwbouwwoning. Tijdens het in slaap helpen van haar onrustige zoon, bedenkt de vrouw van het echtpaar via flash-backs, wat zij haar zwangere vriendin zal vertellen over kraam-, baby- en peuterzorg. 

 

De vorm van beide delen wordt bepaald door het gebruik van Inner Voice, omdat het programma in 16 zeer verschillende talen vertoond wordt dmv nasynchronisatie.