Videoworkshop VROM

 

Videoworkshop VROM

Genre: Video Workshop Korte Film

Lengte: 2 x 3 minuten

Materiaal: Digitale video

Opdrachtgever: Personeels-

vereniging Jonge Medewerkers Ministerie van VROM

Producent: Wilbert Smit Script & Mediaproducties

Productie en begeleiding: Wilbert Smit

Begeleiding 2e groep: Robert van Alphen

Montage: Erik van de Belt en Erick van Dongen

Doel: Door middel van het zelf maken van twee korte films, de aandacht vestigen op de problemen rond de interne communicatie, met name tussen de jongere en oudere medewerkers van het ministerie.

 

Doelgroep: De 4000 medewerkers van het ministerie van VROM.

 

De workshop: Twee groepen van 6 jonge VROM-medewerkers hebben onder begeleiding op één avond het communicatieprobleem omgezet in een kort scenario. De volgende ochtend hebben deze cursisten de twee scenario's gelijktijdig verfilmd op locaties in en rond Den Haag. 's Middags zijn de twee films door twee professionele editors gemonteerd, in overleg met een deelnemer 

uit iedere groep. Diezelfde avond beleefde de twee films hun première voor een publiek van circa 100 geïnteresseerde VROM medewerkers. In een oplage van 50 kopieën zijn de twee films onder de aandacht gebracht van de andere collega's.

 

Korte inhoud ‘Steekvlam’: Associatieve verbeelding van het communicatieprobleem, met tot slot het tonen van de kansen, mogelijkheden en noodzakelijkheid om tot oplossingen te komen. 

 

Korte inhoud ‘Op de step’: Na een korte introductie zien we ganginterviews met de vraag of de directie op de step te krijgen is. Tot slot wordt de directie met deze vraag overvallen.